035 - 631 32 54 info@rijschoolbvo.nl |   De rijschool van Weesp, Bussum, Naarden, Almere, Hilversum, Huizen, Laren, Eemnes & Muiden

Eigen verklaring aanvragen

Op basis van uw Eigen verklaring beoordelen wij of u ‘rijgeschikt’ bent.

Waarom een Eigen verklaring?

Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op. Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring.

Heb je nog geen DigiD?

Alle studenten hebben een DigiD account maar als je nog geen account hebt vraag deze dan aan op digid.nl. Je kunt niet het DigiD account van je familie of vrienden gebruiken!

Je koopt een Eigen verklaring op Mijn CBR. Via het keuzemenu kun je lezen welke Eigen verklaring op jouw van toepassing is en welke stappen daar bij horen. Op basis van uw Eigen verklaring wordt er beoordeeld of je wel rijgeschikt’ bent. Je ontvangt hierover binnen vier weken bericht van het CBR. Soms ontvang je dan meteen een besluit over uw rijgeschiktheid, maar in sommige gevallen is aanvullend onderzoek nodig door een medisch specialist. Soms moet je een rijtest doen.

cbr logo iconLees meer over je Eigen verklaring

PROEFLES AANVRAGEN
Neem direct contact op!

035 - 631 32 54

Volg ons op Facebook

Alle voordelen

Haal snel je rijbewijs bij Rijschool BVO

Advies over je rijvaardigheid
Vriendelijke rijinstructeurs
Leer veilig rijden bij Rijschool BVO

Bel mij terug

Heb je liever dat wij je terugbellen? Vul dan ons formulier zo goed mogelijk in.

  Tijdstip voorkeur*

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonnummer*

  Ik ga akkoord met de privacy policy.

  Hulp nodig?