035 - 631 32 54 info@rijschoolbvo.nl |   De rijschool van Weesp, Bussum, Naarden, Almere, Hilversum, Huizen, Laren, Eemnes & Muiden

Leerdoelen voor het nieuwe rijden

Hier vindt u een klein overzicht van de Leerdoelen voor het rijbewijs B die een verwijzing bevatten naar het nieuwe rijden.

Wat is er veranderd?

De afgelopen 10, 15 jaar is de vormgeving van personenauto’s onder invloed van windtunnels, veiligheidseisen en modetrends opvallend veranderd. Maar ook onder de motorkap hebben, onzichtbaar voor veel automobilisten, grote veranderingen plaatsgevonden: brandstofinjectie, motor systemen, verbeterde smeermiddelen en brandstoffen met meer vermogen bij lagere toerentallen.

Belangrijkste tips voor het nieuwe rijden

Bij Het Nieuwe Rijden gaat het om relatief geringe aanpassingen van de rijstijl die veel opleveren. Het toepassen van enkele eenvoudige tips levert al direct een toename op in rijcomfort en veiligheid, terwijl tegelijkertijd brandstof wordt bespaard.

 • Schakel zo vlot mogelijk bij maximaal 2500 toeren (bij benzine- motoren, bij dieselmotoren is dit maximaal 2000 toeren) naar een zo hoog mogelijke versnelling.
 • Trap daarbij het gaspedaal snel en doortastend zover in dat u vlot met het verkeer kunt meerijden.
 • Schakel niet te snel terug en laat de auto zolang mogelijk zonder de koppeling in te drukken in een zo hoog mogelijke versnelling uitrollen.

pdf_iconHNR-handleidingrijopleidingB

PROEFLES AANVRAGEN
Neem direct contact op!

035 - 631 32 54

Volg ons op Facebook

Alle voordelen

Haal snel je rijbewijs bij Rijschool BVO

Advies over je rijvaardigheid
Vriendelijke rijinstructeurs
Leer veilig rijden bij Rijschool BVO

Bel mij terug

Heb je liever dat wij je terugbellen? Vul dan ons formulier zo goed mogelijk in.

  Tijdstip voorkeur*

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonnummer*

  Ik ga akkoord met de privacy policy.

  Hulp nodig?