035 - 631 32 54 info@rijschoolbvo.nl |   De rijschool van Weesp, Bussum, Naarden, Almere, Hilversum, Huizen, Laren, Eemnes & Muiden

Restitutie formulier downloaden

Je kunt hier een restitutieformulier downloaden waarmee je het examengeld voor theorie-examens kan terugvragen.

Terugvragen examengeld theorie-examen

Je kunt hier een restitutieformulier downloaden waarmee je het theorie examengeld kan terugvragen.

Als de termijn waarin het theorie-examen kon worden geannuleerd is verstreken dan kun je onder bijzondere omstandigheden examengeld terugvragen. Je moet dan binnen veertien dagen na de examendatum het volledig ingevulde en ondertekende restitutieformulier (Terugvragen examengeld Theorie-examen) opsturen met bijgevoegd een bewijsstuk.

 • om een medische reden. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de doktersverklaring of de ziekenhuisopname.
 • vanwege het overlijden van één van de ouders of schoonouders, partner, kind, broer of zus, als het examen viel in de periode beginnend bij de overlijdensdag tot en met de begrafenis c.q. crematie. Je moet dan een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de overlijdensadvertentie of rouwkaart.
 • vanwege het overlijden van zwager of schoonzus, grootouders of kleinkind, als het examen is gepland op de dag van overlijden of de dag van de begrafenis of crematie. Je moet dan een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de overlijdensadvertentie of rouwkaart.
 • omdat je als militair op korte termijn wordt gedetacheerd. Je moet dan een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de oproep voor detachering of een verklaring van je commandant.
 • door de geboorte van je kind op de dag vóór het examen of de dag van het examen. Je moet dan een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van het geboortekaartje.

CBR vergoedt alleen het examengeld. Eventuele andere kosten zoals bijvoorbeeld administratiekosten van uw rijschool/opleider of kosten die u heeft gemaakt voor het inhuren van een tolk worden niet vergoed.

pdf_icon Terugvragen examengeld theorie-examen

cbr logo iconLees meer over het terugvragen van je examengeld

PROEFLES AANVRAGEN
Neem direct contact op!

035 - 631 32 54

Volg ons op Facebook

Alle voordelen

Haal snel je rijbewijs bij Rijschool BVO

Advies over je rijvaardigheid
Vriendelijke rijinstructeurs
Leer veilig rijden bij Rijschool BVO

Bel mij terug

Heb je liever dat wij je terugbellen? Vul dan ons formulier zo goed mogelijk in.

  Tijdstip voorkeur*

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonnummer*

  Ik ga akkoord met de privacy policy.

  Hulp nodig?