035 - 631 32 54 info@rijschoolbvo.nl |   De rijschool van Weesp, Bussum, Naarden, Almere, Hilversum, Huizen, Laren, Eemnes & Muiden

Rijschool machtigen via het CBR

Bekijk hier hoe je je rijschool moet machtigen via het CBR met je DigiD.

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

Heb je nog geen DigiD?

Alle studenten hebben een DigiD account maar als je nog geen account hebt vraag deze dan aan op digid.nl. Je kunt niet het DigiD account van je familie of vrienden gebruiken!

Hoe machtig ik mijn rijschool?

Je moet ons natuurlijk wel toestemming geven om het praktijkexamen aan te vragen. Je kunt toestemming geven door onze rijschool te machtigen:

 1. Zoek het rijschoolnummer van je rijschool op. Dit kun je vinden op www.rijschoolgegevens.nl. Kies ‘Auto’ en vul de naam of vestigingsplaats van je rijschool in. Als je op je rijschool klikt, dan zie je daar het rijschoolnummer staan. Noteer dit nummer.
 2. Ga na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.
 3. Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op het DigiD-logo en log in.
 4. Na het invullen van het rijschoolnummer op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam die je kent en die op je lesvoertuig staat. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen. Als de naam op het voertuig niet overeenkomt met de rijschool die je gemachtigd hebt, dan kan het CBR besluiten om je examen niet door te laten gaan.
 5. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
 6. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

cbr logo iconLees meer over het machtigen van je rijschool

PROEFLES AANVRAGEN
Neem direct contact op!

035 - 631 32 54

Volg ons op Facebook

Alle voordelen

Haal snel je rijbewijs bij Rijschool BVO

Advies over je rijvaardigheid
Vriendelijke rijinstructeurs
Leer veilig rijden bij Rijschool BVO

Bel mij terug

Heb je liever dat wij je terugbellen? Vul dan ons formulier zo goed mogelijk in.

  Tijdstip voorkeur*

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonnummer*

  Ik ga akkoord met de privacy policy.

  Hulp nodig?